Filter
  • ARDEI

    ARDEI (244)

    Ardei – este o specie de plante care a fost pentru prima cultivat de americanii nativi. Pe langa folosirea acestuia in bucatarie, ardeiul a mai fost utilizat si datorita proprietatilor medicinale. Acesta este si in prezent foarte apreciat pentru gustul specific si pentru aspectul placut pe care il confera mancarii. Seminteagro va pune la dispozitie mai multe tipuri de ardei…
  • BROCCOLI

    BROCCOLI (20)

    Broccoli este o planta de culoare verde din familia verzei, de la care se consuma “capul inflorit”. Denumirea acestuia provine de la italianul “broccolo” care semnifica creasta infloritoare a verzei. Capatana acestuia are forma de copac si de obicei este consumata fiarta, abutira sau chiar cruda.
  • CASTRAVETI

    CASTRAVETI (73)

    Castraveti – sunt plante care cresc pe vite si produc fructe de forma cilindrica care sunt consumate ca si legume. Castravetele provine din Asia de Sud, dar astazi este cultivat in majoritatea continentelor.
  • CEAPA

    CEAPA (94)

    Ceapa este o planta bianuala si a castigat statutul de cea mai folosita leguma din lume. Se crede ca ceeapa provina din Asia de vest si centrala, probabil Afganistanul de azi. Ea este cultivata ca si leguma, condiment si ca planta medicinala.
  • CONOPIDA

    CONOPIDA (58)

    Conopida este o planta anuala care se reproduce prin samanta. In mod obisnuit partea consumata este capul. Aspectul acesteia seamana cu broccoli, avand culoarea alba. Tipurile oferite pot fi folosite fie pentru recolta personala sau spre comercializare
  • DOVLACEL

    DOVLACEL (34)

    Dovlecel – este o planta anuala din familia curcubitaceelor. Acesta are denumiri diferite in multe zone ale tarii, cum ar fi dovleac. Dovlecelul este originar in America. Fructul are forma alungita si difera in functie de soi, la fel ca si culoarea lui.
  • DOVLEAC DE COPT

    DOVLEAC DE COPT (12)

    Dovleac de copt – este cultivat in intreaga lume pentru pulpa acestuia sau in functie de soi pentru semintele lui care sunt comestibile. Culoarea pulpei este de obicei galbena sau portocalie. Dovleacul este consumat de obicei gatit sau copt.
  • FASOLE

    FASOLE (24)

    Fasole – o planta anuala leguminoasa care are provenienta in America. De la aceasta planta poate fi consumata atat pastaia cand este verde cat si bobul uscat. Aceasta are forma subtire si alungita si culorile ei difera in functie de soi
  • GULII

    GULII (15)

    Gulii – face parte din aceeasi specie precum varza si broccoli. Gulia poate fi consumata atat cruda cat si gatita in diferite moduri. Partile comestie constau atat din stem cat si din frunze, ambele fiind pline de nutrienti,
  • MAZARE

    MAZARE (5)

    Mazare – se gasesc sub forma de seminte mici si rotunde (boabe) care cresc in pastai. Culoarea acestora este in general verde sau galbena si de la ele se consuma in mod special boabele. Mazarea este folosita ca si leguma si este consumata fiarta, coapta, conservata sau si cruda.
  • MORCOV

    MORCOV (60)

    Morcov – sunt legume de radacina, de obicei colorate portocaliu, desi exista si morcovi mov, rosii, negrii sau galbeni. Original morcovul a fost cultivat pentru frunzele si semintele acestuia. Astazi partea cea mai consumata este radacina, datorita gustului specific dulce.
  • PASTARNAC

    PASTARNAC (5)

    Pastarnac – este o leguma cultivata pentru radacina ei. Este folosita ca si condiment pentru mancaruri datorita aromei placute specifice. Culoarea acestuia este alb murdar sau galbuie iar frunzele lui sunt mai mari decat cele de patrunjel.
  • PATRUNJEL

    PATRUNJEL (13)

    Patrunjel – o planta erbacee leguminoasa cultivata pentru radacina ei sau pentru frunze. Este folosita in preparatele de mancare ca si condiment datorita gustului aromat. Mitologia greaca considera ca planta aceasta uneste lumea viilor de cea a mortilor.
  • PEPENE

    PEPENE (177)

    Pepene – exista doua tipuri principale de pepene, cel galben si cel verde. Ambele tipuri sunt cultivate pentru fructele acestora care au gust aromat dulce. Forma acestora este rotunda sau ovala. Pot fi cultivate atat pentru uz propriu cat si pentru comercializare.